

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
تأثيرات موسيقي بر بهداشت جسماني و رواني
ماحصل مطالعات و بررسيهاي صورت گرفته بر تأثيرات موسيقي بدين نتيجه منجر شده كه افزايش ترشح آندرفين با افزايش ميزان سلولهاي T و لينفوسيتها Lymphocytes كه سلولهاي جنگجوي بدن در مقابل بيمارياند ميباشد. در چنين وضعيتي قدرت سيستم دفاعي بدن افزايش يافته و مقاومت انسان در برابر بيماريها بيشتر ميگردد.
مصريان قديم معتقد بودند كه خدا دنيا را با علامت دست خلق كرده كه اين علامات شامل يك فاصله موسيقي با تركيب صوتي است.
به علاوه بازنگري تاريخي نشان ميدهد كه هر فرهنگي داراي موسيقي خاص خود بوده و در هر برههاي از زمان با موسيقي خاص خود جهت درمان بيماريهاي جسمي و ناراحتيهاي رواني سود جسته است.
توليد سروتونين در مغز انبساط خاطر ايجاد ميکند. کمبود سروتونين در مغز باعث ايجاد افسردگي و احساس دلتنگي ميشود. در اصل، بسياري از داروهاي ضدافسردگي از طريق کاهش بازجذب و افزايش سطح سروتونين در مغز عمل ميکنند.
وقتي مغز در معرض يک شوک مثبت قرار گيرد شروع به ترشح سروتونين ميکند. به عنوان مثال وقتي به يک نقاشي زيبا نگاه ميکنيد، رايحه دلپذيري به مشامتان ميرسد، خلاصه هر مسالهاي که باب طبع شما باشد حتي خوردن غذاي مطبوع يا گوشدادن به موسيقي مسحورکننده، به مغز اجازه ميدهد مقدار معيني سروتونين آزاد کند که باعث تحريک و به اوج رسيدن احساسات دلپذير ميشود. همانطور که ميدانيد بدن ما بسيار تابع ريتم است و ترشح بسياري از مواد مفيد در بدن ما به صورت ضرباني صورت ميگيرد.
ريتم موسيقي بخوبي ميتواند موجب تحريک ديگر ضربانهاي طبيعي بدن مانند ضربان قلب يا امواج آلفاي مغز شود و همين اثر موسيقي يکي از شيوههاي درمان افسردگي و معالجه باليني است. بهعلاوه ملودي همچون جرقههاي شتاب دهنده عمل ميکند و کاتاليزور فرآيند خلاقيت در مغز است.
طيف وسيعي از بيماريها در طي فرآيند درمان بهبود پيدا کردهاند. اين بيماريها طبقات مختلف با علل مختلف را در بر ميگيرند. بطور کلي عمدتا بيماريهايي که به نحوي با مسائل رواني فرد در ارتباط هستند يا حالات رواني ميتواند نقش مؤثري در بهبود آنها داشته باشند، در پاسخ مثبت به موسيقي درماني شناخته شده هستند. همچنين بيماريهاي جسمي که منشأ رواني دارند با اين روش بهبود پيدا ميکنند.
با اينکه سالهاست ما در کنارتمرينات يوگا از نتايج جادويي اصوات (موسيقي) بهره برده ايم شايد هنوز آنطور که بايد از چگونگي عملکرد و تاثير شان بر جسم، ذهن و روان خود آگاه نباشيم. آنچه مسلم است موسيقي هم نوا با تمرينات يوگا در هر نوع و سطح، با تاثير بر مراکز انرژي بدن(چاکراها) بر کالبدهاي مختلف ما نفوذ کرده و تاثيرات شگرفي را حاصل مي کند. معمولأ با شنيدن موسيقي با ريتمها،تمها و ملودي هاي متفاوت احساسات متفاوتي به انسان دست مي دهد .
يك نكته جالب درخصوص تأثيرات موسيقي بر وضعيت جسماني، ترشح آندرفين در پاسخ به شنيدن موسيقي خصوصاً هنگامي كه اجرا به شكل زنده و توام با شعر و آواز است، ميباشد. آندرفين نوعي داروي مخدر در مغز است كه باعث كاهش شدت درد شده و با احساس لذت و سرخوشي همراه است. تحقيقات جديد مويد اين نظريه است.
از سوي ديگر موسيقي روي دستگاه تنفسي اثرات مطلوب دارد، تنفس داراي ريتم است، به علاوه تنفس آرام و عميق باعث آرامش و كنترل عواطف فرد ميگردد و نيز با سوخت و ساز بهتر بدن مربوط است بنابراين يك موسيقي خوشايند ميتواند از طريق لذتبخشي و تغييرات تنفسي، تأثيرات مثبت قابل ملاحظهاي بر جسم فرد داشته باشد. به علاوه موسيقي منجر به تغييراتي
منبع: 0
کلمات کلیدی: موسيقي ، يوگا ، سلامتي ؛ ذهن خواني ؛ ورزش ، تمركز ، بهداشت و روان ، جسماني ، رواني ، ترشح آندرفين؛نتايج جادويي اصوات (موسيقي)