فارس ادز

داستان دنباله دار شش یخدانها - مریم برزویی

 یه داستان صوتی خاص 

(با خوانش خود نویسنده)

از اون داستانها که کلی ذهن تون رو درگیر میکنه
و روزها بهش فکر خواهید کرد

اگر علاقه مند به دریافت رایگان بخشی از داستان هستید از طریق فرم تماس با ما اطلاع رسانی نمایید. 

داستان دنباله دار شش یخدانها - مریم برزویی

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

آغاز کوهنوردی در مریخ

آغاز کوهنوردی در مریخ

ویرایش: 1392/8/6
نویسنده: f_ebrahimi
کاوشگر مریخ‌نورد Opportunity‌ ناسا بعد از 10 سال اکتشاف در سیاره مریخ،‌ نخستین کوهنوردی جدی خود را شروع کرده‌است.

براساس گزارش اسپیس، کاوشگر Opportunity‌ یا |فرصت| ناسا بالا رفتن از بلند‌ترین کوهی که طی 10 سال اکتشافش در مریخ با آن روبرو شده را آغاز کرده‌است.

این کاوشگر در تلاش است تا خود را به نقطه سولندر، قله شمالی کوهی 40 متری در لبه حفره اندیور مریخ برساند. فرصت درحال حاضر درحال مطالعه برروی رخنمون‌های سنگی در ارتفاع یک تا 6 متر بالاتر از سطح دشتهای مریخی بوده و احتمال دارد طی روزها و هفته‌های آینده خود را به ارتفاعات بیشتر برساند.

استیو اسکویرس محقق ارشد پروژه فرصت می‌گوید این نخستین کوهنوردی حقیقی فرصت در مریخ است و انتظار می‌رود این کاوشگر طی ماجراجویی جدیدش با نمونه‌هایی از قدیمی‌ترین سنگ‌های مریخی مواجه شده و به نشانه‌هایی از گذشته باستانی مریخ دست بیابد.

فرصت کوهنوردی خود را از هشتم اکتبرشروع کرده‌است و طی سه دوره صعود به ارتفاعات بالاتری دست یافته‌است. سنگ‌های ارتفاعات سولندر نسبت به سنگ‌های پست‌تر از قدمت بیشتری برخوردارند زیرا این سنگ‌ها توسط برخوردی که منجر به شکل‌گیری حفره اندیور شده به بالا پرتاب شده‌اند.

فرصت در ماه آگوست و بعد از سفری طولانی از بخش دیگری از لبه حفره اندیور به نام کیپ‌یورک به نقطه سولندر رسید. در منطقه کیپ‌یورک فرصت توانسته بود پدیده‌های جالب توجهی از قبیل مناطق رسی و سولفور کشف کند. حضور در منطقه سولندر برای این کاوشگر فرصت مناسبی خواهد بود تا در انتظار پایان یافتن زمستان مریخی در نیمکره جنوبی مریخ بماند. سولندر منطقه‌ای شمالی است و حضور در این منطقه امکان استفاده از نور خورشید را فراهم خواهد آورد.

طی سالهای اخیر چهار کاوشگر ناسا در مریخ به اکتشاف پرداخته‌اند که کاوشگر کنجکاوی پیشرفته‌ترین و آخرین این کاوشگرها است که در آگوست سال 2012 برروی مریخ فرود آمد. سفرهای اخیر کاوشگرهای مریخی ناسا مسافت طی شده برروی سیاره سرخ را به حدود 50 کیلومتر رسانده است.


منبع:

http://www.entekhab.ir

امتیاز دهی به مقاله



نظرات   (0 نظر)
مرتب سازی بر اساس:

 
ثبت نظر:
شما می توانید درباره آغاز کوهنوردی در مریخ نظر دهید یا سوال بپرسید:
نام و نام خانوادگی:
کلمات کلیدی: کاوشگر مریخ‌نورد ، اکتشاف در سیاره مریخک ، وهنوردی ، مریخ ، حفره اندیور مریخ ، دشتهای مریخی ، سنگ‌های مریخی